ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑΣ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ)

ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΧ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ 

ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ - ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΝ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ

ΕΔΡΑ: 4ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Τ.Κ.19400 Τ.Θ. 54 ΤΗΛ. 210.6020176, 6977290326  

Α.Π. 369  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021 (Ε.Η.)

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

"ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΕΙΣ ΒΑΘΜΟΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΦΕΡΕΙΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΕΣΤΙΝ" (ΚΘ ΚΑΝΩΝ ΤΗΣ Δ ΟΙΚΟΥΜΕΝ. ΣΥΝΟΔΟΥ).

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 1935 ΚΑΙ ΤΑΣ ΨΕΥΔΟΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑΣ - ΣΥΓΧΩΡΗΤΙΚΑΣ ΕΥΧΑΣ ΤΟΥ 1971

Collapse )
ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 1971 ΟΙ ΡτΔ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΝ ΤΗΣ ΑΓΟΕ.

Το  1981 η Ιερα Συνοδος της Γνησιας Ορθοδοξου Εκκλησιας Ελλάδος καί Κυπρου,  "απεφανθη" (λελανθασμενως βεβαια) οτι η εν ετει 1971 ενωσις της  Εξαρχιας μας μετα των Ρωσων της Διασπορας εγενετο υπό την προυπόθεσιν  οτι οι Ρωσοι της Διασπορας απεδεχθησαν δηθεν την Ομολογιαν  Εκκλησιολογιαν της εν Ελλάδι Γνησιας Ορθοδοξου Εκκλησίας καί οτι οι  Ρωσοι απεφασισαν μίαν απλήν συγχωρητικην ευχην καί οχι χειροθεσιαν επί  σχισματικων κατα τόν Η  Κανόνα της Α  Οικουμενικης Συνοδου. " ... Τουτο  ομως ητο ενα ψευδος της επιστρεψασης Εξαρχιας (μαλλον του Φλωριναίου  Αρχιμανδριτου Καλλιοπίου, ο οποιος ουσιαστικα ωδηγησε τους Αρχιερεις μας  εις Αμερικην "ως πρόβατα επί σφαγην") ... Καί ναί μεν οι Ρωσοι της  Διασπορας, οπως τουλάχιστον μας ενημερωσεν δι επιστολής του ο π.  Επιφανιος Τσερνωφ ο θεολόγος της Εκκλησιας των Κατακομβων, εμειναν  μακραν συμβιβασμων πρός την "θεομαχον εξουσιαν", ομως τις τελευταιες  δεκαετιες πρό καί μετα το 1971 οι Αγγελοι της Εκκλησιας αυτης "επεσαν ως  πίπτουν οι αστερες εκ του ουρανου", (κατα την Αποκαλυψιν) ... Ως δε μου  εδηλωσεν προσωπικως εις μίαν συναντησιν μας εις τον Αγιον Νεκταριον  Αιγινης, ο Προκαθημενος των Ρωσων της Διασπορας Λαυρος, "οι Ρωσοι της  Διασπορας ουδεποτε διεκοψαν κοινωνιαν μετα των νεοημερολογιτικων  Εκκλησιων του Οικουμενικου Πατριαρχειου Κωνσταντινουπόλεως κλπ" ...  Επομενως ειναι μεγα λάθος καί πρέπει να διορθωθει το εσχατως  υποστηριζομενον υπό του Σεβ/του Λαρισης Αμφιλοχίου (ενω το 1977 ελεγεν  αλλα) οτι οι Ρωσοι της Διασπορας ωρθοδοξησαν καί οτι "εαν πούμε οτι οι  Ρωσοι δεν ωρθοδοξησαν τοτε θα κατηγορηθουμε εμεις που ενωθηκαμε μαζι  τους το 1971, ως κακοδοξησαντες.... Οσον αφορα την "απόφανσιν" της Ιερας  Συνοδου του 1981 αυτη εκκρεμει δεδομενου οτι η ορισθεισα τοτε Συνοδικη  Επιτροπη ουδεποτε ελειτουργησε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ 

  

 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ   ΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ  ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ

Ο   όσιος Ανδρέας
ο δια Χριστόν σαλός

      Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει ότι ο Άγιος Ανδρέας έγραψε πολλές   προφητείες οι οποίες δεν εκδόθηκαν ποτέ και βρίσκονται στην Μονή Iβήρων.

Αρχές των ωδίνων

Ο Επιφάνιος συναντήθηκε κάποτε με τον όσιο   και τον πήρε σπίτι του, με σκοπό να ξεκουραστεί για μια τουλάχιστον εβδομάδα   απ’ τους πολλούς κόπους. Κάθισαν κάπου μόνοι τους και ο νέος άρχισε να τον   ερωτά:

- Πως θα γίνει το τέλος του κόσμου;   Τι είναι «αι αρχαί των ωδίνων» και πότε θα γίνουν; Από που θα καταλάβουν οι   άνθρωποι ότι πλησιάζει η συντέλεια, και ποια θα είναι τα σημάδια που θα τη   φανερώνουν; Ποιο τέλος θα έχει η Πόλις μας (Κωνσταντινούπολη), αυτή η νέα   Ιερουσαλήμ; Τι θα γίνουν οι σεβάσμιοι ναοί; Τι θα γίνουν οι θείοι σταυροί,   οι άγιες εικόνες και τα ιερά βιβλία; Που θα ασφαλισθούν τα λείψανα των   αγίων; Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ! Ξέρω ότι για σένα και τους αγίους, που   είναι όμοιοι μ’ εσένα, είπε ο Θεός: «Υμίν δέδοται γνώναι τα μυστήρια της   βασιλείας των ουρανών». Πόσο μάλιστα τα μυστήρια του κόσμου!

Collapse )
ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΙ ΚΗΡΥΚΟΥ: + ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ  

   

Επίσκοπος Κηρυκος Εκκλησίας Κατακομβων

Ο ΣΕΒ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ  ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΤΕΣ" ΕΠΕΙΔΗ  ΤΗΡΟΥΜΕ, ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΕΡΙ  ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ 24  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ... ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ...

Ο ΚΗΡΥΞ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΝ ΦΥΛΛΑΔΙΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗΝ
ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΤΗΣ ,  ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΗΝΑ ΒΙΚΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ  ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΙΣ ΤΑ  ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 25 ΚΑΙ ΟΡΦΕΩΣ 40 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ ΤΕΥΧΟΣ 1103 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Επίσκοπος Κηρυκος Εκκλησίας Κατακομβων
27 Νοέμβριος στις 9:06 μ.μ. •

ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΕΒ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ
ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕΝ  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ και ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ και 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΝ "ΒΑΠΤΙΣΘΕΝΤΩΝ" ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΙΧΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ

Επίσκοπος Κηρυκος Εκκλησίας Κατακομβων

ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΛΗΦΘΕΙΣΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Collapse )
ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ

ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ (ΣΤΑΜΑΛΑ) 194 00 Τ.Θ. 54 ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ. 210.6020176, 210 2466057

Α.Π. 182 ᾿Εν ᾿Αθήναις τῇ 7-1-2001 

Πρός

1) Τόν Μακαριώτατον  ᾿Αρχιεπίσκοπον ᾿Αθηνῶν καί πάσης ῾Ελλάδος κ. ᾿Ανδρέαν, Πρόεδρον τοῦ ΙΦΣΚΑΕ καί τά ἀπερχόμενα μέλη αὐτοῦ.

2) Τήν ᾿Εξελεγκτικήν ᾿Επιτροπήν: α) Αἰδεσιμολογιώτατον ῾Ιερέα π. Εὐστάθιον Τουρλῆν, β) Παν/τον ῾Ιερομόναχον π. Κυπριανόν Φιλημέγκαν, καί γ) ᾿Ελλόγιμον κ. Στυλιανόν Λιέπουρην.

3)῞Απαντα τά τακτικά Μέλη τοῦ ῾Ιεροῦ Φιλανθρωπικοῦ Συνδέσμου.

(ΘΕΜΑ: ‘Αποστολή ἐγγράφων ἐν εἴδει εἰσηγήσεως πρός ἐνημέρωσιν ἐπί τῶν θέσεών μας προστάσεών μας, ἐνστάσεών μας κλπ. διά τήν προγραμματισθεῖσαν Γενικήν Συνέλευσιν τοῦ ΙΦΣΚΑΕ τῆς 16/29-1-2001).

᾿Εν ὄψει τῆς Γενικῆς Συνελεύσεως τοῦ ΙΦΣΚΑΕ τῆς προσεχοῦς Δευτέρας 16/29-1-2001 καί προκειμένου ἅπαντα τά Μέλη αὐτοῦ νά ἔχωμεν γνῶσιν τῶν σοβαρῶν θεμάτων, τά ὁποῖα θά ἐκτεθοῦν ἐνώπιον της, καί τά ὁποῖα εἶναι ὑποχρεωμένη ἡ Γ.Σ. νά τά ἐξετάσῃ προκειμένου νά λάβῃ θέσιν καί νά δώσῃ λύσεις ἐπ᾿ αὐτῶν, σᾶς ἀποστέλλομεν, ὑπό τήν ἰδιότητα τοῦ Γενικοῦ Γραμματέως, ὡρισμένα ἔγγραφα κλπ. τά ὁποῖα θά κατατεθοῦν καί ἐνώπιον τῆς ᾿Εξελεγκτικῆς ᾿Επιτροπῆς τήν Πέμπτην 12/25-1-2001, ὅταν θά γίνῃ ὁ προβλεπόμενος ἔλεγχος, σύμφωνα μέ τό ἀπό 8-1-2001 ἔγγραφον τοῦ Προέδρου τῆς ᾿Εξελεγκτικῆς ᾿Επιτροπῆς. ᾿Εν τῷ συνόλῳ των τά ἔγγραφα ταῦτα ἀποτελοῦν εἶδος εἰσηγήσεώς μας διά τήν προγραμματισθεῖσαν Γ.Σ. τῆς 16/29-1-2001.

Τά συνημμένως κοινοποιούμενα ῾Υμῖν ἔγγραφα εἶναι:

Collapse )
ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

Η αυτοκτονια ειναι ενα από τα μεγαλυτερα αμαρτηματα.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Η χριστιανική διδασκαλία θεωρεί την αυτοκτονία ως ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, η δε Ορθόδοξη Εκκλησία στηριζόμενη στην Αγία Γραφή και στην Ιερά Παράδοση θεωρεί την αυτοκτονία ως έγκλημα εναντίον της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής και ως κλονισμό και απώλεια της πίστεως και της ελπίδας του αυτόχειρα προς τον Θεό. Κατά την Καινή Διαθήκη ο άνθρωπος τη ζωή δεν την έχει από τον εαυτό του, αλλά την έλαβε ως δώρο από τον Θεό και ως δώρο του Θεού οφείλει να την εκτιμά και ανάλογα με τον σκοπό της πρέπει να την μεταχειρίζεται. «Οὐδείς γάρ ἡμῶν ἑαντῷ ζῇ καί οὐδείς ἑαυτῷ ἀποθνήσκει. Ἐάν τε γάρ ζῶμεν, τῷ Κυρίω ζῶμεν ἐάν τε ἀποθνήσκωμεν, τῶ Κνρίω ἀποθνήσκωμεν. Ἐάν τε ζῶμεν ἐάν τε ἀποθνήσκωμεν, τοῦ Κυρίου ἐσμέν» (Ρωμ. ιδ', 7 - 

Collapse )